Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klingvall vill få igång målvakterna

Annons

Cecilia Grubbström ser ut att få fortsätta i målet mot Makedonien i kväll, trots en tveksam insats i handbollens EM-premiär mot Danmark.

Jag vet att målvakterna önskar att det ska finnas en förstamålvakt, säger förbundskapten Torbjörn Klingvall.

I dag på morgonen tränade handbollslandslaget i Nis inför kvällens gruppspelsmatch mot Makedonien. Om det blir seger är Sverige klart för mellanrundan i Serbiens huvudstad Belgrad.

Trots vändningen och vinsten i premiären mot Danmark finns det några frågetecken.

Det största rör målvakterna.

Cecilia Grubbström har varit förstavalet i de två senaste mästerskapen. Viborgproffset fick förtroendet även i tisdags, men lyckades inte och ersattes i andra halvlek av Maria Olsson - som gjorde bra ifrån sig.

Torbjörn Klingvall antyder att Grubbström inleder också mot Makedonien.

Jag vet att målvakterna önskar att det ska finnas en förstamålvakt. Det kan vara en pekpinne åt vart det lutar, säger han och tillägger att målvaktstränaren Peter Gentzel ska få ge sin syn innan beslutet tas.

TT: Hur viktigt är det att målvaktsspelet stämmer?

Bra målvaktsspel betyder mycket. Ser man på Norge så har deras jättestora internationella framgångar berott på hög målvaktsprocent. På herrsidan har Sverige legat långt fram, på damsidan har vi släpat.

Sverige är storfavorit mot Makedonien, som blev utklassat av Frankrike i premiären (16-29).

De kommer att vara revanschsugna, och jag tror att de graderar Frankrike högre än oss. Kan vi hålla nivån och fokusera på oss själva så tror jag att ju längre tiden går, desto större är våra möjligheter, säger Torbjörn Klingvall.

Mer läsning

Annons