Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klingvall slutar i landslaget

Annons

Torbjörn Klingvall lämnar med omedelbar verkan jobbet som förbundskapten för damlandslaget i handboll. Det har på sistone förekommit uppgifter om ett utbrett missnöje med Klingvall från spelarnas sida.

"En del för mig ganska små frågor har vuxit på ett olyckligt sätt då de inte kommit upp till ytan i tid, och därför har för mycket energi gått åt till dem i onödan", säger Klingvall i ett pressmeddelande.

Thomas Sivertsson, assisterande förbundskapten, tar tills vidare över efter Klingvall.

Klingvall har analyserat sin situation tillsammans med landslagsledningen och förbundet, och menar att det i det uppkomna läget är bäst för båda parter att han går.

Handbollslandslagens general manager Stefan Lövgren säger till TT att han respekterar Torbjörn Klingvalls beslut men att han önskat att man inte hamnat i situationen.

Jag är lika besviken som Torbjörn att vi inte kommit fram till en lösning kring en del frågor och så vidare, säger Lövgren. Det har försiggått en hel del diskussioner med spelarna och det finns en del frågor som nu Torbjörn bedömer att han inte har energi och optimala förutsättningar för att lösa, och därför väljer han att avgå.

Landslagsspelaren Johanna Ahlm säger till TT att hon tror att Torbjörn Klingvall har tagit rätt beslut, genom att avgå.

När det börjar komma kritik kan det vara svårt att vända, säger hon.

Hon berättar att spelarna har framfört sina åsikter i utvärderingen efter varje landslagssamling, men att det inte hänt så mycket därefter.

Det har bara inte passat. Tobbe har försökt med sin ledarstil som säkert passar bra i vissa lag, men det passar inte in i vårt lag. Det är skittråkigt att det att det blivit så här, men det var en miss-match. Han hade ingen lätt uppgift, att ta över efter Per Johansson som vi haft under en längre tid och var skolade i hans tränarfilosofi. Men det har inte blivit bättre under tiden som han varit där.

Stefam Lövgren tror inte att de negativa bitarna i landslaget kommer att följa med i truppen in på det nya året och säger att det känns bra med Thomas Sivertsson som tillförordnad förbundskapten över EM-kvalet för att bibehålla kontinuitet i ledarstaben.

Efter den intensiva perioden ska vi sätta oss ner och fundera på vad vi behöver och hur vi ska formera oss för att det ska bli så bra förutsättningar som möjligt för damlandslaget i fortsättningen.

Det är ännu inte beslutat om Sivertsson ska få någon förstärkning på ledarsidan.

Vi ska se till att Thomas känner att han har optimala förutsättningar. Det är för tidigt att uttala sig om vad det innebär.

I vår fortsätter Sveriges kval inför EM-slutspelet som spelas i Ungern och Kroatien i december 2014.

Johanna Ahlm hoppas nu att alla spelare ska komma till nästa landslagssamling med 100 procents inställning och en massa energi.

Thomas (Sivertsson) har min fulla uppbackning och jag tror att han har resten av spelarnas uppbackning också. EM-kvalet är otroligt viktigt, det är något som vi ska klara av, vi ska tillbaka till toppen. Men det krävs av alla spelare att de kommer med en helt annan inställning än vad de haft de sista samlingarna.

Mer läsning

Annons