Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kling skrälltvåa i S:t Moritz

Annons

Kajsa Kling blev tvåa i lördagens världscuptävling i super G i S:t Moritz, Schweiz.

Svenskan var 31 hundradelar bakom Tina Weirather, Liechtenstein.

Andraplatsen är Klings första pallplacering i världscupsammanhang.

Kajsa Kling har stadigt blivit bättre och bättre under säsongens världscuptävlingar. Förra veckan blev det en elfteplats på fredagen och en åttondeplats på lördagen i störtloppstävlingarna i Lake Louise, Kanada. Det följde hon upp med att bli sjua i söndagens super G på samma ort.

Och i lördagens super G i S:t Moritz visade hon med sin andraplacering att hon blir ett av Sveriges medaljhopp i Sotji-OS i februari.

Kling hade startnummer 44 men svarade för ett närmast felfritt åk och var åtta hundradelar före trean Anna Fenninger, Österrike.

Kling har gjort nästan hundra starter i världscupen, men har under åren haft en lång rad skadebekymmer. Sedan senaste skadan, som ledde till en axeloperation för ett och ett halvt år sedan, har hon dock kunnat träna utan uppehåll.

Dessutom har mental träning gjort henne mindre nervös när hon står på start.

Vi har pratat mycket om förberedelserna, att jag ska vara så väl förberedd som möjligt, sade Kling till TT inför helgens tävlingar. Skönt att få lite tillbaka för allt slit, jag tycker att jag har slitit mycket hela tiden, men inte fått så mycket tillbaka.

Dagens bäste svenske herralpinist, Matts Olsson som blev sjua i Val d'Isères storslalom, välkomnar Kajsa Klings pallplats - trots att den gör kampen om de svenska OS-platserna ännu hårdare.

Jag är glad för Kajsas skull, hon har kämpat länge så det är väldigt kul att det har lossnat för henne, säger Olsson. Jag tror att vi behöver alla resultat vi kan få utom i slalom, det tror jag är bra för Sverige överlag.

Mer läsning

Annons