Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klent intresse för hushållsnära tjänster

Att söka skatteavdrag för hushållsnära tjänster verkar vara ett storstadsfenomen. I varje fall tycks intresset hittills vara klent i Ångermanland, åtminstone i Ådalskommunerna.

Antalet ansökningar i Örnsköldsvik är däremot lite fler. I Ådalen har det bara blivit något tiotal ansökningar per kommun. Däremot närmar sig ansökningarna i Örnsköldsviks kommun siffran 200.

Sammanlagt har Skatteverket fått in 40 000 ansökningar om skatteavdrag för de nya så kallade hushållstjänsterna, eller pigavdraget som kritikerna ibland uttrycker sig.

- Det finns flera kommuner där endast ett fåtal hushåll har sökt skattereduktion. Det gäller främst mindre kommuner. Men det är givetvis fortfarande möjligt att skicka in en ansökan, säger Pia Blank Thörnroos, som är rättslig expert på Skatteverkets huvudkontor.

Städning är som väntat den vanligaste hushållstjänsten i ansökningarna.

- Många har även sökt för fönsterputsning och gräsklippning.

För att öka intresset för hushållsnära tjänster har ansökningstiden nu också förlängts till 5 maj, samma dag som inkomstdeklarationen ska vara inlämnad.

Läs mer: www.skatteverket.se


ANDERS LIDÉN
070-316 84 92