Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klasskamrater samlades efter 50 år

Den 18-19 maj ordnade Lillemor Silfvernagel Nystedt, som är uppvuxen i Härnösand, med ett 50 - årsjubileum sedan hon och hennes klasskamrater tog småskollärarexamen på Södra vägen i Härnösand.

Annons

Vi höll till på vackra Sjögården. Det var 18 ”gamla” elever av 25 som kom, två är döda och de andra kunde inte av olika orsaker.

Det roligaste var att fem av deras lärare är i livet. Två hade förhinder men tre kom: Kristina Björholm (idrott), Inger Axelsson (biologi) och Göran Andersson (handskrivning och bild). De andra visste inte att de skulle komma så det blev en mycket glad överraskning.

Det blev en väldigt trevlig träff med gott fikabröd, god mat med vin till dem som ville ha det. Lillemor hade bakat och lagat all mat.

Klasskamraterna kom från Glimåkra i söder till Arjeplog i norr.

Vädret var förträffligt. Öbacka bjöd på sitt allra bästa väder. Under fikat skulle var och en berätta något om sin vänstra bordsgranne. Åh, kära nån! En del kom inte ihåg ett dugg.

En timme innan middagen kom Lillemors första elev när hon vikarierade i Husum, Lars Wikberg, dit. Han spelade och sjöng med oss. Stor succé! En rolig historia om honom och Lillemor berättades och den generade i många skratt.

Timmarna gick i en rasande fart. Alla berättade ett stycke historia av sitt liv. Plötsligt var det midnatt och alla stöp i säng. De som inte kunde bo på Sjögården bodde rakt över vägen på Vårsta B & B, Sörgården. Dagen efter åt vi en lång frukost på Sjögården och skingrades sedan med både glädje och vemod.

Lillemor Silfvernagel Nystedt

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel