Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klasen bjöd på fredagsshow mot AIK

Annons

Linus Klasen bjöd på show när Luleå hemmaslog AIK med 5-2 på fredagskvällen.

Klasen var inblandad i samtliga Luleåmål, två gånger som målskytt, tre som framspelare.

Men ishockeyspelaren från Huddinge var som vanligt fåordig om sin egen i insats.

Det var inga konstigheter, jag hade lite flyt vid det andra målet, annars gäller det bara att ta vara på bra passningar som jag får från grabbarna och hänga dit den. Pucken studsar rätt väg i kväll, säger Linus Klasen.

TT: När gjorde du senast fem poäng i en match?

Det kommer jag inte ihåg, men det är bra att vi tar tre poäng. Nu får vi vila några dagar, det blir skönt att få ett halvbrejk till på torsdag då vi möter Växjö. Det kommer att bli tufft, säger Linus Klasen.

Stjärnan är inne på sin andra säsong i Luleå har den här säsongen gjort 23 poäng (10+13).

"Har gått ner i vikt"

Linus har varit bra hela säsongen. Han är en ny spelare. Han har gått ner i vikt och tränat hårdare och förstått vad det här går ut på, sade Thomas "Bulan" Berglund, tränare i Luleå efter matchen.

Linus Klasen gjorde Luleås första mål med en dragning som fick AIK:s målvakt Alexander Hamberg att göra en förflyttning och bjuda på en glipa mellan benen. Där släppte Klasen pucken med ett backhandskott.

Hans andra mål betydde 3-1 efter en konstig träff på pucken med ett slagskott från högerbacksposition i numerärt överläge i andra perioden.

Andreas Hjelm, Luleås nyförvärv från Södertälje, med Ekerö som moderklubb, stod för framspelningen och spräckte därmed sin poängnolla i SHL.

Backen fick även göra sitt första SHL-mål lite senare när regissör Klasen serverade honom pucken vid ett numerärt överläge.

Andreas Hjelm drog till med ett hårt handledsskott från blå som gav 5-1.

AIK hade en tung kväll i Luleå, tre av baklängesmålen gjordes i numerära underlägen.

Lagets två mål gjordes när Luleå slarvat. I första perioden drog hemmalaget på sig ett tre mot fem-läge, en av utvisningarna gällde för många spelare på isen. Det utnyttjade Mattias Janmark till att snyggt lyfta in en hög puck till 1-1.

En monsterräddning

Stockholmslaget fick sitt andra mål i slutrundan när Luleå slappnade av med sin 5-1-ledning. Christopher Aspeqvist reducerade till 5-2, hans första mål för säsongen.

AIK anföll med sex mot fyra i slutminuten efter en Luleåutvisning och var en hårsmån från ett tredje mål när Teemu Ramstedt fick ett jätteläge.

Men då klev David Rautio fram med en monsterräddning.

Ett perfekt slut på Linus Klasens fredagsshow.

Mer läsning

Annons