Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart nu med bygge av en skatepark

Efter många års diskussioner – snart börjar en skatepark byggas i Örnsköldsvik.
Sannolikt kommer den dock inte kunna tas i bruk förrän nästa år.

Under många år har kommunen fått påtryckningar om att den borde bygga en skatepark i centrum. De senaste åren har det varit föreningen Örnsköldsviks action sports som jobbat hårdast för det.

Kommunen har varit försiktigt positiv, men inget konkret har hänt – förrän Håkan Berggren i föreningen förra våren lade ett medborgarförslag om att bygga en skatepark.

Förslaget föll i god jord och i budgeten för 2015 avsattes 3,6 miljoner kronor för bygge av en sådan.

Och nu står det inte på förrän den börjar byggas i Lungviksparken. En upphandling av bygget pågår och den ska vara klar inom ett par veckor.

– Tanken är att parken ska byggas under sommarhalvåret, säger Patrik Palm, fastighetsförvaltare och ansvarig hos kommunen för bygget.

– Entreprenören får rätt lång tid in i hösten på sig att bygga klart så det är inte troligt att parken kommer att kunna användas den här säsongen.

Parken blir mellan 700 och 800 kvadratmeter stor, ett litet betonglandskap. Några detaljerade ritningar på den finns ännu inte.

Kommunen lämnar fältet rätt öppet och entreprenören får relativt fria händer i utformningen av parken. Utövarna kommer också att få tycka till om hur parken ska se ut.

– Tanken är att entreprenören ska projektera fram ett förslag tillsammans med föreningen.

Säger Patrik Palm och låter rätt nöjd över att bygget av parken äntligen blir av.

– Det är jättekul och den blir säkert uppskattad.