Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart nu – han blir Kramfors nya tränare i division 1: "Vi är ytterst nöjda"

Det har dragit ut lite på tiden, men nu kan Kramfors-Alliansen/Frånö sätta en stor bock bakom en viktig punkt i värvningsarbetet.
Per Larsson, 55, blir huvudtränare för det nyblivna division 1-laget.

Kramfors/Frånö har ända sedan i september stått utan huvudtränare. Redan när säsongen tog slut var det bestämt att Andreas Stattin inte skulle stanna kvar i sin roll efter avancemanget till ettan.

Vi har vid flera tillfällen under hösten och vintern berört klubbens tränarjakt i artiklar – och nu kan klubben slutligen sätta punkt.

Läs tidigare artikel: Kramfors/Frånö nära ny tränare: "Vi har ett jättebra namn på gång"

Ny huvudtränare blir Per Larsson, som på intet sätt är ett obekant namn i Ådalen.

– Vi fortsätter vår tradition med att välja duktiga och välutbildade fotbollsledare med goda värderingar. Per är ett utmärkt exempel på det och vi är ytterst nöjda med att få dra nytta av hans tjänster den kommande säsongen, säger Kramfors-Alliansen Fotbolls ordförande Tomas Litström till klubbens hemsida.

Larsson har bland annat ett förflutet som huvudtränare i Kramfors-Alliansens och Sollefteå GIF:s herrlag och har i sin roll som idrottslärare på Ådalsskolan ansvar för skolans fotbollsprofil.

Läs också: Kramfors prestigevärvning – hämtar Nordlund från Bik: "En klassmålvakt"

Att det dragit ut på tiden förklarar Lars Sjölander, ordförande i Kramfors samarbetsförening Frånö, med att det varit en hälsofråga.

– Frågan om huvudansvaret gick tidigt till Per men på grund av hans hälsosituation var han tvungen att tacka nej. För ett par veckor sedan fick han dock positiva svar på en del prover som gjorde att han fick frågan på nytt och kunde tacka ja vilket vi är jätteglada för, säger Sjölander till hemsidan.

Larsson är den andra välkända tränaren på kort tid som tar sig an ett uppdrag i Ådalsområdet. Härom dagen blev det klart att Peter Olsson – som bland annat haft fina uppdrag i allsvenska Tyresö – återvänder till division 2-laget Remsle som han tidigare tränat vid flera tillfällen.