Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med försäljning av Polarbageriet i Omne: ”Affären är en långsiktig lösning”

Det blev en försäljning av Polarbageriet i Omne. Under måndagen undertecknades det formella köpekontrakten av Polarbageriet och de nya ägarna Originalbagarn.

Vi berättade förra veckan om att affären var på gång och nu har den gått i lås.

– Affären är en långsiktig lösning för att ge mer gynnsamma förutsättningar för den fortsatta produktionen och därmed också säkra arbetstillfällen på orten, säger Anders E Johansson vd Polarbröd i ett pressmeddelande.

Orsaken till försäljningen är att Polarbröd satsat hårt på sina bagerier i Bredbyn och i Älvsbyn, men haft det svårare med bageriet i Omne.

Där har utvecklingen varit pressad och Polarbageriet har haft lönsamhetsproblem.

Originalbagarn har sedan tidigare två bagerier i Växjö och i Nynäshamn med en omsättning på 400 miljoner kronor. Till detta kommer nu bageriet i Omne, där ägarna räknar med att omsätta 170 miljoner kronor.

Bageriet i Omne blir då det näst största i koncernen.

– Vi känner glädje och stolthet över att ha landat den här affären med Polarbröd. Bageriet i Omne tillför kompetens och kapacitet vi saknat inför framtida expansion och blir ett fokusområde i vår tillväxt och målet att långsiktigt vara landets ledande EMV-bageri, säger Rolf Hagen Norling vd och koncernchef på Originalbagarn.

Parterna har tidigare förklarat att affären inte lär betyda några stora förändringar för de 34 anställda i Omne.

Dessutom är man överens om att bageriet i Omne även i framtiden på uppdrag ska tillverka produkter till Polarbageriet på uppdrag.