Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med bygget av Kalmars arena

Efter alla turer fram och tillbaka.

Nu får Kalmar FF en ny fotbollsarena med plats för nästan 12 000 åskådare.

Arenan ska stå färdig till våren 2011.

Det här har varit en mycket lång resa. Hade vi vetat hur lång resan skulle bli, är jag inte riktigt säker på att vi skulle ha haft den energi vi hade i december 2005. Det har varit många turer och förvecklingar, säger Kalmars ordförande Johnny Petersson.

Först på tisdagen var alla avtal klara.

Det blir NCC Construction Sverige som får uppdraget att bygga en modern fotbolls- och evenemangsarena i Kalmar med plats för 11 800 åskådare.

Ordern är värd drygt 230 miljoner kronor. Totalt kostar arenan 250 miljoner att uppföra. Bygget finansieras med banklån på 220 miljoner kronor, resterande 30 miljoner tar Kalmar FF ur egen kassa.

Redan i augusti förra året gick Kalmar FF och Kalmar kommun ut med beskedet att arenan skulle börja byggas några veckor sedan.

Men bygget överklagades och en lång juridisk process inleddes och det till slut hamnade fallet hos regeringsrätten.

Inte förrän i somras fick vi veta att allt höll i alla instanser, säger Petersson till Kalmar FF:s hemsida.

Arenan byggs strax utanför Kalmar och förutom att den blir nytt hem för Kalmar FF ska den även kunna brukas för andra evenemang som konserter.

Till skillnad från många andra nybyggda arenor kommer spelplanen att få naturgräs.