Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart man gör vinst när 45 vårdtjänster dras in

Angående ”Bollnäs sjukhus är i privat regi numera”, TÅ 22 februari.

Läser i tidningen om hur bra allt fungerar på Aleris sjukhus i Bollnäs. Det håller inte jag riktigt med om. Förstår om mannen i artikeln tycker att han ”kommer till ett gäng kompisar”. Det gör man nog om man har en tid tre gånger i veckan, och kommer till samma gäng som han säger.

Själv fick jag ström genom kroppen och blev skickad till Aleris för att där bli uppkopplad så att man kunde ha koll på mig hela natten. Jag blev inkörd på ett rum, låg på en smal brits hela natten, det gick inte ens att vända sig för då har jag ramlat i golvet. Ingen – och då menar jag ingen – kom och tittade till mig på hela natten, jag blev inte ens uppkopplad som man sa att jag skulle bli.

Jag försökte få kontakt med personal som sprang fram och tillbaka i korridoren men det var helt omöjligt. Klockan 5 på morgonen kom en läkare in och berättade hur det var när han fått ström genom kroppen när han var liten, och att det inte var farligt. Ingen undersökning gjordes. Sedan sa han att jag kunde lika bra åka hem.

Min man kom in till akuten med misstänkt hjärtinfarkt, blev inlagd på ett undersökningsrum. Där låg han i sju timmar utan att någon tittade till honom. När jag gick och frågade så hade man glömt bort honom. Men det blev en väldig fart när jag sa att mungipan började bli sned på honom.

Tack och lov gick allt bra.

En bekant opererade foten. Infektion på infektion avlöste varandra. Till sist opererar man om foten, då är det sytt med tråd som inte förintar sig.

Så bra det är på detta sjukhus. Akutpersonal jobbar häcken av sig och gör nog så gott de kan – men på helgerna när det mesta händer är det minimalt med personal. Personalen kom flera gånger och ursäktade sig att vi fick vänta så länge, när vi äntligen blev omhändertagna.

Klart att man går med vinst när man kan dra ner så mycket på personalkostnader. Man kan dra in 45 tjänster, det låter inte klokt. Då kan man som ledning absolut stå där och flina och tycka att allt är så bra. Personalen på golvet törs väl inte säga annat än att de trivs och det är bra. Alla är väl rädda om sitt arbete.

Så behåll Sollefteå sjukhus, och ta inte hit Aleris.

Före detta Hälsingebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel