Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för ny innebandyfest i Skyttis Arena i maj: "Vi har fått hit Norrlands bästa innebandylag"

Skyttis Arena har tidigare stått värd för SSL-innebandy. Lördagen 14 maj väntar nästa stora innebandyevenemang när "Slaget om Norrland" ska avgöras.
– Vi har fått hit Norrlands bästa innebandylag och vi ska se vilka som tar triumfen, säger initiativtagaren Tommy Häggström.

Ungefär en månad efter SM-finalen i Tele 2 Arena kommer det att avgöras vilka som kan bära titeln som Norrlands bästa lag på både herr- och damsidan. Lördag 14 maj avgörs "Slaget om Norrland", där vinnarlaget i varje match tilldelas en prischeck på 20 000 kronor.

Damernas match mellan IKSU och Dalen spelas 14.00 och herrarnas möte mellan Dalen och Granlo spelas 17.00.

– Sen Skyttis Arena byggdes har målsättningen varit att fylla den och locka 1 000 personer. Vi kom upp i någonstans kring 800 i samband med SSL-matchen som vi arrangerade. Nu känns det som att vi borde kunna komma upp i minst likadana siffror när vi har två matcher och en hel del riktigt bra spelare. Det är 10–15 landslagsspelare och flera andra med meriter från landslaget tidigare, säger Tommy Häggström, som driver företaget Sport & Adventure.

Det var även han som låg bakom att superligamatchen mellan Pixbo Wallenstam och IBK Dalen, som lockade 871 åskådare, i februari i fjol.

Läs också: "Vi är jättenöjda med arrangemanget"

Risken att det denna gång ska bli jippobetonade matcher för lagen, som kommer att ligga i försäsongsträning, tror Häggström är liten när prispengarna finns.

– Jag tror inte att det blir det. Vi har resonerat kring det här och kom fram till att det skulle bli mer av en träningsmatch om vi inte hade prispengarna. Sedan är rivaliteten mellan lagen och föreningarna ganska stor redan, så det blir ett kittlande moment i det också.

"Slaget om Norrland" ses som ett komplement till den populära SM-finalen och Högström tror att arrangemanget kan locka innebandyintresserade från andra delar av Norrland.

– Kommer vara lite jippon och andra event runt matchen. Det blir en perfekt avslutning på innebandyåret och en nystart för vissa inför nästa säsong. Jag tror åtminstone att det kan locka folk från Umeå, Sundsvall och Östersund.

Läs också: Storseger för Örnsköldsvik i sista bortamatchen: "Vi skulle ha gjort fler mål"

Utöver matcher och jippon kommer förbundet att lägga utbildningar i samband med arrangemanget.

– Västernorrlands innebandyförbund vet om själva arrangemanget och kommer vara på plats och kommer köra lite utbildningar i samma veva som det arrangeras.

Läs också: Storseger för Örnsköldsvik i sista bortamatchen: "Vi skulle ha gjort fler mål"