Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för Lidl i Sollefteå

Arbetet drar igång redan den 1 augusti.

Nu är det klart med Lidls etablering i Sollefteå. Överklagandet av beslutet att tillåta en rivning av Lindewallska huset har tagits tillbaka och Lidl har dessutom nu beviljats bygglov. Den 1 augusti är det meningen att byggnationerna ska komma igång.

Lidl har köpt Mellbergska huset av Palle Lööfs Fastigheter, där ska butiken ligga, Just nu pågår förhandlingar med de tidigare hyresgästerna, som måste köpas ur sina kontrakt.

Det enda som återstår formellt är att samhällsbyggnadsnämnden har begärt in en komplettering vad gäller parkeringen. Kommunen ställer bland annat krav på en estetisk utformning med trädplantager med mera.

Butikslokalen kommer att ligga där Feka och SBT i dag har sina lokaler, med entrén ut mot parkeringeen på kyrkvägen. Enligt planerna ska det dessutom bli en infart från viadukten på Dalvägen.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68