Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det slut med ÖA i postlådan på morgonen.
I maj börjar tidningen delas ut med posten fem dagar i veckan.

Annons

Enligt ett förslag från tidningsledningen i slutet av förra året skulle Örnsköldsviks Allehanda delas ut med posten istället för den nuvarande distributionen på morgonen.

Nu är beslutet fastställt och från och med den 2 maj slutar tidningen att delas ut på morgonen.

I och med förändringen i distributionen sker även förändringen att lördagstidningen upphör i pappersform och tidningen delas ut från måndag till fredag istället. Som e-tidning kommer ÖA ut alla dagar i veckan, även röda dagar.

Beslutet grundar sig i en ökad distributionskostnad och förändrade mediavanor. Bland annat kan man se att allt färre prenumeranter vill ha sina nyheter i pappersform och söker sig i stället till digitala plattformar.

Något som är tydligt om man jämför ÖA:s siffror från 1990 där tidningen hade 22 635 prenumeranter jämfört med 2016 där siffran låg på 12 000 prenumeranter.

- Allt fler vill ta del av vår journalistik digitalt, och också betala för sig på nätet, men intresset för papperstidningen har minskat under en lång tid, säger Karin Näslund, chefredaktör och ansvarig utgivare.

I och med att lördagstidningen försvinner är tanken att fredagstidningen kommer bli fylligare och delas ut till alla hushåll i kommunen.

– Nu jobbar vi vidare för att det här ska bli så bra som möjligt för våra läsare, säger Karin Näslund.

Läs även: 55 personer på Tidningstjänst berörs av ÖA:s planer: "Chockartat för många medarbetare"

Läs även: DN och DI påverkas inte av ÖA:s plan på postdistribution – kommer delas ut på morgonen