Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart att Conan O'Brien lämnar NBC

Conan O'Brien lämnar tv-bolaget NBC efter de många turerna kring tv-programmet "Tonight show". Pratshowvärden och tv-bolaget NBC kom på torsdagsförmiddagen svensk tid överens om en uppgörelse, uppger Wall Street Journal.

O'Brien lämnar bolaget, får 32 miljoner dollar för besväret, och 12 miljoner dollar att fördela till sin personal. Dessutom sägs avtalet innehålla en karantänstid under vilken pratshowvärden inte får gå till ett annat tv-bolag, enligt källor till tidningen. Det är oklart hur lång den karantänen blir.

Turerna kring "Tonight show" började när NBC ville låta programmets förre programledare Jay Leno flytta sitt nya tv-program "The Jay Leno show" till den klassiska "Tonight show"-tiden 23.35 på vardagar.

Därmed skulle "Tonight show" skjutas fram till efter midnatt, något O'Brien vägrade gå med på. I ett öppet brev till NBC-ledningen skrev han att det vore att släpa det anrika programmet i smutsen, och meddelade att han hellre lämnade skutan.

Jay Leno återgår nu till att vara programledare för "Tonight show", som han tidigare ledde mellan 1992 och 2009.

Conan O'Brien uppges vara på väg att få en ny pratshow hos tv-bolaget Fox.