Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klarström: Esbjerg är jobbiga

Annons

Esbjerg är ett bra fotbollslag som är jobbigt att möta. Så beskriver förre Esbjergsbacken Andreas Klarström, nu i Elfsborg, sitt gamla lag inför kvällens match i Europa League.

Efter 1-1 mot Standard Liège i början av oktober har Elfsborg alla chanser kvar att ta sig vidare från gruppspelet. Närmast väntar ett dubbelmöte mot Esbjerg, med första matchen i Borås i kväll.

Nu har vi två matcher mot Esbjerg och med sex poäng där skulle vi verkligen ge oss själva chansen att gå vidare ur gruppen, det vore självklart jättestort, säger Klarström.

För den 35-årige Elfsborgsbacken blir matcherna dessutom lite extra roliga. Innan han kom till Borås 2010 spelade han för just den danska klubben.

Det är klart att det känns lite speciellt. Jag hade fem bra år där, säger Klarström, men tillägger med ett skratt: Fast det är klart att jag vill slå dem nu, så mycket hjärta har jag inte kvar där.

TT: Hur skulle du beskriva Esbjerg som motståndare?

Det är ett duktigt fotbollslag, spelar ett enkelt 4-4-2, rätt rak och enkel fotboll. De springer mycket, är jobbiga att möta, så vi måste stå rätt och organiserat mot dem. Men nu har vi sju matcher kvar i år, vi ska göra allt för att vinna dem.

Mer läsning

Annons