Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klaga inte på snöröjningen – då har ni inte sett hur det ser ut i Kramfors än

Det är många som klagar på Härnösands kommun snöhanteringen men det är likadant här i Kramfors. Kanske nästan värre för som vintercyklist tar man sig direkt inte fram på vägar för de är varken plogade eller grusade på vissa ställen. Många trottoarer är så hoppiga, sliriga, spåriga och ibland utan grus och då får man gå med cykel.

Läs även: Snöröjningen är bedrövlig – ska det vara så här?

Vissa cykel o gångvägar är inte plogade och sandade så då ramlar man omkull och det gör ont och när dem har försökt sig på att skotta vägarna är de fortfarande så dåliga att man har lust att kräkas, för man kanske kan använda blad så blir det slätt och sedan grusa så blir det inte halt - vilken bra ide jag kom på åt er!

Detta måste vara sämsta snöhanteringen på mycket länge och man undrar hur kan man vara nöjd med snöhanteringen som vissa i kommunen påstår? Ta rondellerna som ett exempel där snövallarna är så höga att man får nästan köra ut på vägen för att se något. '

Läs också: Gödslar med kameror och plöjer ner miljoner – vad gör det när bilen skakar sönder på livsfarlig väg

Jag förstår att det varit fler olyckor än på många år när man dessutom inte ser något. Sen är det helt galet att cyklisterna ska köra i bilspår på vägen och det slår till i bakändan på cykeln när de kommer ur spår och då kan bilisterna köra på cyklisterna. När det sedan är plogat får man kolla sig om innan man kör ut.

Kom hit när det är nysnö och gärna när det inte sandats så får vi höra vad ni tycker. Det finns ett talesätt som lyder: Köpa billigt, köpa dyrt Vintern kommer varje år på det ena eller det andra sättet. Ja ni i Kramfors kommun som haft upphandlingen har ni lärt er nåt från denna så kallade upphandling då?  Ska bli intressant att bland annat se budgeten och gå på kommunmöten. När det finns så många så kallade arbetssökande - skicka ut de så att de kan skotta, det behövs inga gymkort utan man får skithäftiga muskler av skottning. Tro mig jag vet, jag ser på mina som är ganska snygga.

 

Vinter Rambo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel