Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klädcontainrar väcker frågor

På återvinningsstationer i Kramfors kommun har UFF behållare för klädinsamling, vilket har fått en del att undra om kommunen stöder organisationen, som listats som oseriös.

– Men kommunen har inget avtal med UFF och hyr inte heller ut mark åt dem, säger Kjell Karlsson vid kommunens tekniska kontor.

Han berättar att UFF hörde av sig när återvinningsstationerna började göras i ordning för flera år sedan och undrade om de fick ställa upp behållare där. Kommunen hade ingenting emot det under förutsättning att de sökte byggnadslov samt kom överens med Förpackningsinsamlingen, som sköter stationerna.

– Tydligen har man gjort så. Och även om man kanske kan hålla med om att UFF bedriver en verksamhet som kan ifrågasättas så är det inte vår sak så länge kommunen inte har något avtal med dem. Dessutom är det ju upp till gemene man att bestämma till vilken organisation man vill skänka sina kläder.

Kjell Karlsson påpekar att återvinningsstationerna inte är någon kommunal angelägenhet överhuvudtaget.

– Vi upplåter bara mark. Däremot sköter vi varken snöröjning, sandning, tömning eller något annat utan det är Förpackningsinsamlingens ansvar.