Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

King planerar uppföljare på "Varsel"

Författaren Stephen King är inte färdig med "Varsel", romanen från 1977 som med tiden blivit lika känd genom Stanley Kubricks filmatisering med originaltiteln "The shining". Sydsvenskan skriver att King länge funderat över vad som hände med pojken Danny Torrance, och att han nu börjat skriva på uppföljaren "Doctor Sleep".

Det var under ett författarsamtal i Toronto under ledning av regissören David Cronenberg som King berättade om planerna. Sajten Torontoist skriver att Danny Torrance, nu i 40-årsåldern, i den nya romanen arbetar som mentalskötare och använder sin paranormala gåva till att samtala med patienter på väg att dö om vad som kommer att hända på andra sidan.

Några besked om när boken skulle kunna tänkas bli färdig gav King inte. Faktum är att han inte ens kunde garantera att boken skulle bli färdigskriven.

Stephen King är just nu aktuell med den drygt 1000-sidiga romanen "Under the dome".