Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kim Andersson missar EM

Annons

Kim Andersson missar handbolls-EM i Danmark i januari. Anderssons axel var tvungen att opereras och nu blir han borta från spel i tre till sex månader.

Men jag ska kunna komma tillbaka i gammal god form, säger han till aftonbladet.se.

Andersson säger att han måste ha tur för att kunna spela igen om tre månader.

Det är en bonus om jag spelar mer den här säsongen.

Andersson har haft problem med axeln i åtta månader och storskytten har gjort många turer till specialister runt om i Europa för att få besked om skadans art. Inför operationen var förhoppningen att det bara var vattenfyllda cystor som skulle tas bort.

Men det var en allvarligare skada som man inte sett på MR-bilderna utan såg först när jag var nersövd. Man tog beslutet under operationen att göra ett större ingrepp, säger Andersson.

Han tycker att det var sorgligt att skadan var allvarligare än beräknat men är nöjd med att något gjorts åt det som hämmat honom i åtta månader.

Även hans klubb Kolding, som hoppas att Andersson ska kunna vara tillbaka till det danska serieslutspelet i vår, tycker att det är skönt att operationen är avklarad.

Det är en lättnad för alla att det till slut kom till handling, säger Koldings presschef Thomas Christensen till Ekstrabladet.

Mer läsning

Annons