Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Killgissande Göran Persson

Den före detta statsministern har i Dagens industri (DI) killgissat om det politiska läget både i Sverige och i Europa. Visst kan man argumentera att han är en politisk gigant som varit statsminister i tio år och därför både bör ha koll på läget och kan uttala sig om det. Men han borde inte göra det.

Före detta partiledare ska inte recensera den nuvarande partiledningen. Det är den enkla och gyllene regeln som Persson verkar helt oförmögen att hålla sig till.

I en av DI:s artiklar kritiserar han regeringens satsning på höghastighetståg. Vad de borde göra istället möter han bara med ett ”man kan göra mycket för 250 miljarder”.

Persson har alltså inget vettigt att säga utan yttrar sig bara för att han kan. Och DI kommer självklart springande med mikrofonerna, vilket är självklart eftersom det är en nyhet att en före detta statminister uttalar sig om läget i landet.

Persson borde lyssna på Thorbjörn Fälldin som i en intervju nyligen menar att en gammal statsministers synpunkter om dagspolitiken mest är en ”familjeangelägenhet”. Men Anitra orkar kanske inte lyssna?