Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kihlström trotsade ryggsmärtorna

Annons

I lördags tvingades Örjan Kihlström lämna återbud till V75-tävlingarna på grund av ryggproblem. På söndagen var han tillbaka i sulkyn och körde hem Breeders Crown-finalen för fyraåringar med Digital Ink.

En topphäst som har allt, berömde Kihlström.

Fredagen och lördagen var smärtsamma för toppkusken Örjan Kihlström. Ryggen värkte så mycket att han inte kunde ta sig upp i sulkyn. Efter besök hos naprapat och en del smärtstillande var han tillbaka till Breeders Crown-finalerna på Sundbyholmstravet.

Det ville han inte missa.

Jag har haft väldigt ont i dag men när man får köra Digital Ink så glömmer man smärtan. Det är en fantastisk häst som har allt. Kul också att han fick vinna det enda klassiska lopp han var anmäld i, sade Kihlström.

Digital Ink tog årets nionde seger i 13:e starten som gav hela 850 000 kronor. Därmed passerade han två miljoner kronor intjänat under 2013.

Kihlström gav hästen ett fint lopp i andraspår mitt i fältet. På sista långsidan var det full fart på Digital Ink och redan i sista kurvan kunde han överta ledningen.

Det var ingen dramatik alls. Jag inriktade mig bara på att köra felfritt i starten och sedan få ett passande rygglopp. "Inken" är egentligen inte beroende av något särskilt lopp, han är stark och klarar det mest, sade Kihlström.

Tränaren Stefan Melander såg loppet på sin dator i USA. Melander är på världens största travhästauktion i Harrisburg för att hitta nya stjärnor.

Digital Ink var fantastiskt bra igen. Det är en superhäst och jag tror han kommer att räcka bra mot den äldre eliten redan nästa år, sade Melander.

Sambon Catarina Lundström var överlycklig efter storloppssegern.

Det känns så himla rättvist att hästen fick vinna ett stort lopp, sade hon.

Tränarparet Melander/Lundström kunde räkna in ytterligare 212 000 kronor i prispengar eftersom Porthos Amok blev trea i BC-finalen.

Digital Ink vann på topptiden 1.12,5.

Vinnaren i stoavdelningen, Youana, var två tiondelar snabbare och svarade för en enormt prestation. Peter Untersteiner körde resolut till spets och öppnade första kilometern på 1.10,7.

Jag hörde faktiskt inte hur fort det gick första varvet. Och det var väl lika bra det. Jag hade henne lugnt och fint i handen och hon fick bestämma tempot själv. En väldigt bra häst som tävlade på max i dag, sade Peter Untersteiner.

Mer läsning

Annons