Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kihlström & Larsson dominerade V75

Annons

Örjan Kihlström och Fredrik Larsson dominerade lördagens V75-tävlingar på Rommetravet.

Kihlström tog en trippel som kusk medan Larsson både tränar och körde sina båda vinnare, OFV Continue och Reven d'Amour.

Örjan Kihlström hade en fullständigt misslyckad V75-omgång förra helgen på Åbytravet. På fem uppsittningar blev det noll kronor inkört.

Så är det ibland, upp och ner, konstaterade Kihlström lugnt.

På lördagen var det mest upp för Solvallakusken som vann tre på V75 samt ytterligare ett mindre lopp utanför kupongen.

Väntade med attack

Open Mind Bi var en hästarna som galopperade bort sig förra helgen. I ett bra läge i sista sväng med bra fart under hovarna.

Nu körde Kihlström ett lugnt lopp och väntade med attacken till upploppet.

Open Mind Bi har en del hyss för sig och gillar inte när det går för fort runt slutsvängen. Därför sparade jag honom den här gången och lät honom sträcka ut sista 200. Han vann säkert och det är en kapabel häst.

Den snabbe femåringen tränas av Reijo Liljendahl som snart har kört in tre miljoner kronor sedan proffslicensen blev klar den 1 maj.

Kihlström vann med Ground Proximity som tränas av Stefan Melander samt med Nordsjö Douglas som tränas av Robert Bergh.

Fredrik Larsson har haft en av sina bästa travveckor. I tisdags vann stallets stjärna Caballion på Axevalla. Efter ett struligt år med småskador har framgångarna uteblivit. Nu var sjuåringen tillbaka i gammalt gott skick och vann lätt på 1.12,6.

Jag var väldigt nöjd med Caballion. Han travade bra ända in i mål, vilket han inte har gjort tidigare i år. Han har fått vara fräsch ett tag nu och tränat på fint i vår nya sandbana och det har gjort honom starkare. Nu provar vi i Müllers Memorial på Jägersro nästa lördag, sade Fredrik Larsson.

Imponerande segertid

Caballion ägs av Torbjörn Boström, som också äger Reven d'Amour. Åttaåringen har varit mycket skadedrabbad de senaste åren och i fjol var Boström på väg att ge upp och sluta tävla.

Men "Fredde" tjatade på mig och sade "ge hästen ett år till", och nu står man här i vinnarcirkeln igen. Helt otroligt, jublade ägaren.

Reven d'Amour blixtstartade till spets i Gulddivisionsloppet som han dominerade fullständigt. Larsson höll ett hårt tempo och lämnade sina konkurrenter på upploppet. Segertid: imponerande 1.10,8.

Det här var en jäkligt rolig seger. Jag trodde aldrig att hästen skulle kunna komma tillbaka ännu en gång och vinna i "guld". Men han är fantastisk på många sätt och har en otrolig vilja. Sedan kan man väl säga att han har mognat - trots att han är åtta år. Nu är han lugnare och då blir han även väldigt startsnabb.

Mer läsning

Annons