Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kidnappningsanklagat par överklagar

Annons

Det romska par i Grekland som gripits för kidnappning av en flicka kallad Maria ska överklaga frihetsberövandet. Paret kräver också att få fortsätta ta hand om barnet, uppger deras advokat.

"Maria" omhändertogs den 16 oktober nära staden Farsala. Det har konstaterats genom dna-test att paret hon tillbringat sin barndom hos inte är hennes biologiska föräldrar.

De biologiska föräldrarna, också de romer, har hittats i Bulgarien. Men mamman, som har nio barn till, har inte anklagat paret i Grekland för kidnappning; hon uppger tvärtom att hon inte hade möjlighet att sörja för det barn som hon födde i Grekland när hon var där som gästarbetare vid olivskörden.

Advokaten Marietta Palavra påpekade på lördagen, när hon gav besked om överklagandet, att mammans uppgifter överensstämmer med vad det gripna paret berättat.

I Grekland granskar man emellertid också om fosterföräldrarna gjort sig skyldiga till bidragsfusk. Paret tros ha fem egna barn, men misstänks ha sökt bidrag genom att registrera totalt 14 barn som sina.

"Maria" finns sedan hon omhändertogs hos en välgörenhetsorganisation i Aten i väntan på att grekiska myndigheter ska avgöra hennes framtid.

Mer läsning

Annons