Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare Modospelaren slogs ner – fördes till sjukhus när kazak gick bärsärk

Tidigare NHL-spelaren Andrej Nazarov är numera tränare för Barys Astana. I den rollen har han varit i blåsväder fler än en gång och på måndagen var det dags igen när Damir Ryspajev överföll tidigare Modospelaren Tomas Marcinko, som fick föras till sjukhus.

Annons

Bilder från första mötet mellan Kunlun och Barys Astana som slutade i storbråk.

Det började för några dagar sedan då Andrej Nazarovs Barys mötte det nyaste tillskottet till KHL: kinesiska Kunlun, där bland andra Tobias Viklund spelar. Barys-stjärnan Dustin Boyd åkte på en rejäl smäll av Eetu Pöysti vilket enligt uppgift ska ha orsakat en fraktur som kan hålla honom borta från isen och spelet i mellan två och fyra månader, enligt hockeysverige.se. Matchen slutade i kaos när Barysspelarna skulle hämnas Boyds olycka och i returmötet hade ilskan knappast lagt sig.

Se de otäcka scenerna från första mötet här

Under måndagen möttes lagen i inledningen av en fyralagsturnering i Astana och Barys visade direkt efter matchstart vilken typ av match de ville spela. Kazaken Damir Ryspajev gick in en tekningssituation och valde helt sonika att slå ner Tomás Marcinko, slovaken som gjorde fyra matcher på tryout för Modo säsongen 2012/-13, som enligt ryska medier ska ha förts till sjukhus efter att ha blivit liggande på isen med misstänkt hjärnskakning.

Ryspajev sänkte Tomas Marcinko direkt efter tekning i returmötet.

Se scenerna från returmötet när Ryspajev löper amok här

Rysparjev var inte nöjd med det. Efter att ha sänkt Marcinko jagade han motståndare och pucklade på minst två Kunlunspelare innan han ska ha tagit sig en bit in på Kunlunds bänk och börjat slåss med en av de kinesiska spelarna.

På grund av bråket och Nazarovs misstänkta ovilja att stoppa Rysparjev valde Kunluns tränare Vladimir Jurzinov att ta sitt lag av isen. Tobias Viklund, född i Kramfors, ska inte ha varit med på isen med sitt Kunlun men Henrik Karlsson vaktade Barys kasse.

Lagen möts igen i nästa vecka i ännu en turnering, då i Lada. Enligt uppgift från Hockeysverige ska Barys ha tilldelats vinnande poäng då Kunlun valde att lämna isen.

Fotnot: Efter sin korta sejour i Modo gick Marcinko till HC Kosice i hemlandet Slovakien.

LÄS MER: Slovakisk center på tryout

Mer läsning

Annons