Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter skandalscenerna – bärsärken får livstids avstängning efter attacken på förre Modospelaren

Damir Ryspajev blev fullkomligt galen, och förre Modospelaren Tomas Marcinko var en av de som råkade stå i vägen. Nu stängs Ryspajev av – på livstid från KHL.

Annons

Efter den första matchen där Dustin Boyd skadades skulle Ryspajev hämnas.

Barys Astana mötte nya kinesiska tillskottet i KHL, Kunlun Red Star för andra gången på kort tid. Då löpte kazaken Damir Ryspajev fullkomligen amok inne på isen, och i båset. Det tog tre minuter innan Kunlun valde att lämna isen.

Barys coach, den före detta NHL-spelaren Andrej Nazarov, valde att ta in Ryspajev på isen för att "skipa rättvisa" efter en tidigare match där Barys Dustin Boyd skadats efter tumultartade scener där alla slogs mot alla. Ryspajev tog sin uppgift på fullaste allvar och gav sig på allt som rörde sig i match nummer två mellan lagen och skickade förre Modospelaren Tomas Marcinko, som var på Try Out i Modo 2012, till sjukhus.

Nu kommer beskedet efter att Ryspajev först stängts av under resten av försäsongen: kazaken stängs av från spel i KHL på livstid.

– Inom hockeyn har det alltid funnits utrymme för en rättvis fajt mellan två likvärdiga motståndare under principen om fair play. Men i hockey, och andra proffsidrotter, kan det inte finnas utrymme för det direkta våld som Barys back Damir Ryspajev gjorde i matchen mot KHL-nykomlingen Kunlun Red Star. Vi jobbar för att attrahera en ny publik och bredda hockeyn geografiskt och Ryspajevs beteende är inte bara skadligt för sporten, utan det svärtar också ner ligans image, säger KHL-presidenten Dmitrij Tjernytjenko i ett pressmeddelande, enligt uppgifter från hockeysverige.se.

21-årige Ryspajev har enligt hockeysverige.se dock möjlighet att överklaga beslutet.

Dustin Boyd fick lämna isen skadad i första matchen mellan lagen.

Se scenerna från första matchen här.

Mer läsning

Annons