Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kevin Walker siktar mot nya mål

Annons

Kevin Walker är stekhet just nu. Som fotbollsspelare är han inblandad i superettans toppstrid - som sångare är han en av årets "Idol"-finalister.

Det är bara att köra på, den här chansen kommer inte igen, säger Walker själv inför den första fredagsfinalen.

"Idol" är tillbaka i TV 4 för första gången sedan 2011 och talangsåpan har i höst blivit omtalad i ännu större kretsar än tidigare.

Anledningen heter Kevin Walker.

På vardagarna är han mittfältare i ett GIF Sundsvall som just nu kämpar för att ta en plats i Allsvenskan inför nästa säsong. På helgerna är han en av tolv finalister i ett av Sveriges mest populära tv-program.

Hetsigt schema

Schemat är minst sagt hetsigt men själv är han inte orolig - i alla fall inte vad gäller fotbollen.

Man har ju lärt sig under sin karriär hur man hanterar kost, sömn och hela den fysiska biten. Det hoppas jag klara även om jag pendlar lite mellan Stockholm och Sundsvall, säger Kevin Walker.

Däremot kommer han att få kämpa hårt i "Idol". Kevin Walker bor inte i Stockholm med de andra deltagarna, i stället åker han ner så fort han får möjlighet.

Det blir lite mindre repetitioner, en del grejer som jag får försöka ta igen på egen hand. Det är klart att det hade varit optimalt att vara i Stockholm hela tiden, jag är ju nybörjare på det här och känner att jag vill ge det så mycket energi som jag bara kan, säger han.

Hård kritik

Efter tidiga hyllningar har dock juryn börjat tvivla på Kevin Walkers engagemang och i förra veckans kvalfinal fick han hård kritik efter en svag insats.

Kritiken var befogad tycker jag. Jag är ju ny på det här och klarade inte av att hantera livebandet. Det är sådant man måste få öva på och "Idol" är det första jag gör inom musik. Man måste lära sig att krypa innan man kan gå men börjar med att försöka springa. Jag får köra på och försöka göra bättre ifrån mig på fredag, säger han.

I den första fredagsfinalen ska Kevin Walker sjunga U2:s "Pride" och räkna med att lagkamraterna i Gif Sundsvall tittar. De är nämligen mer imponerande av att han är med i "Idol" än vad hans medtävlande i talangsåpan är av att han spelar i Superettan.

Det här är ju en helt annan värld jämfört med vad vi är vana vid i fotbollen. Jag tror att jag har deras respekt, det är inte många fotbollsspelare som ens vågar ställa sig upp och sjunga i omklädningsrummet, säger Kevin Walker.

"Idol" sänds klockan 20.00 på fredag i TV 4.

Mer läsning

Annons