Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstin Selander kunde som få tala och få meningsfulla möten med alla

Annons

Kerstin Selander har gått bort 69 år gammal. Hon efterlämnar make, två barn och fyra barnbarn.

Kerstin Selander föddes i Härnösand 1950, utbildade sig till socionom i Umeå. Träffade sin man och livspartner under studietiden.

Kerstin var Försäkringskassan trogen hela livet. Först i Härnösand, sedan många år i Skellefteå där hon bildade familj, tre barn föddes.

Efter att flyttat tillbaka till Härnösand 1990 arbetade hon några år vid lokalkontoret i Timrå och fungerade senare som länssamordnare och projektledare vid dåvarande länskontoret i Härnösand.

Hon uttryckte alltid sin känsla för ”de försäkrade” och var av sann tjänstemannanatur – ansvarsfull med patos för rättvisa och redighet.

Kerstin hade en enastående och innerlig social begåvning. Hon var ständigt intresserad av att möta människor och kunde som få, tala och få meningsfulla möten med alla.

Kerstin hade en diskussionslystnad, ofta provokativ men aldrig sårande. Full av upptåg och infall. Gladlynt med mycket skratt och skarpa repliker.

Hon var medlem i ett stort antal föreningar där hon ofta påtog sig styrelseuppdrag och tillförde en enorm kraft i stora och små sociala sammanhang. Sedan 1992 var hon ordförande i Härnösands Läroverks/Gymnasiums Kamratförening, en av landets allra största föreningar av det slaget.

Hon var vänfast och anammade tidigt IT-världens sociala nätverk och höll kontakt med sina vänner över hela landet. En kort tid i ungdomen var hon reseledare och fungerade senare som guide i Härnösand under många år.

Kerstin var samhällsvetare, men hennes hjärta klappade också för naturens under. Vid det älskade sommarstället i Svartvik prålade blomrabatter och odlingar i hennes växthus. Hon kände till fler fjärilsarter, fåglar och småkryp än de flesta av oss. Likt ett vattendjur, älskade hon att bada i havet.

För några år sedan genomgick hon en operation som inte gick som planerat, med mycket svårt efterförlopp. Vardagens förutsättningar ändrades i en hast när hon plötsligt förlorade rörelseförmågan i benen.

De sista åren fördunklades därtill av att hennes förstfödde son plötsligt avled. Trots dessa livets svåra händelser fann vi aldrig att hennes brinnande och positiva karaktär rycktes bort.

Under gränslös sorg och smärta minns vi en exceptionellt positiv, kärleksfull och vetgirig person.

Familj och vänner

Annons