Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kent blandar nytt och gammalt

2002 gjorde Kent sin senaste fullträff till skiva. ”Vapen och ammunition” kunde på ett värdigt sätt jämföras med de båda 90-talsklassikerna ”Isola” och ”Hagnesta Hill”. Sedan dess har skivorna varit fullt godkända, men samtidigt rätt mediokra, ur ett Kent-mått mätt.

Nya ”Jag är inte rädd för mörkret” är tyvärr inte heller någon nytändning eller fullträff. Däremot försöker den förena nya och gamla Kent, alltså tiden före och efter ”Du & jag döden”. Exempelvis skulle fina trallvänliga ”Jag ser dig” definitiv kunna ha kilat in sig på ”Vapen och ammunition” och stora förstasingeln ”999” på ”Isola”, likväl som några anda spår låter senare Kent.

I stort är nya skivan enormt välproducerad och elegant, med många instrumentinslag och detaljer, dessutom med fortsatt fina JockeBerg-texter rörande både samhällskritik och åldersnoja. Tyvärr hittas dock ingen ny grandios ”747”, vacker ”Utan dina andetag” eller dansant ”Pärlor”.

”Jag är inte rädd för mörkret” är en bra Kent-platta. Varken mer eller mindre.

Artist: Kent

Album: Jag är inte rädd för mörkret

Bolag: Universal

Release: 25 april

Betyg: 3/5

PETER CARLSSON