Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KD i länet sågar nya medlemmen Sörlin

Annons

Det är ju inte utan att man tycker lite synd om länets kristdemokrater. De har tappat ett av sina ess, Soledad Henriques, inför nästa års regionval och om inte det vore nog kommer nu förre Sollefteåmoderaten Bengt Sörlin och erbjuder sig att hoppa in som företrädare för partiet istället.

Sörlin, som i många år kommit undan med att dela rasistiska inlägg i sociala medier, valde att frivilligt lämna Moderaterna tidigare i år när han missade nomineringstiden inför nästa års val.

Då meddelade han att han ännu inte bestämt sig för vilket parti han tänkte byta till, något ledarsidan kommenterade med ett ”Haha – pyttsan! Sörlin har varit en de facto sverigedemokrat i många år nu”.

Men av ett SD-uppdrag blev det uppenbarligen inget, för nu meddelar Sörlin istället att han gått med i Kristdemokraterna och ställer sig till partiets förfogande i regionvalet nästa år. Och han gör det eftersom partiet enligt honom ”är ett av de få partier som har ställt sig bakom det fempunktsprogram som föreningen för Sollefteå sjukhus har tagit fram”.

Problemet är förstås att de inte alls gjort det. Plus att de inte vill ha så mycket med Sörlin att göra.

Kristdemokratiska företrädare slår tvärtom bakut när de får klart för sig att nyblivna partikamraten formulerar regionpolitiska ställningstagandet å deras vägnar.

”Det är inte sant! Vi kristdemokrater har inte ställt oss bakom fempunktsprogrammet, säger KD:s gruppledare i Sundsvall Liza-Maria Norlin till allehanda.se.

Gruppledaren i regionen, Mona Hammarstedt, uppger något förvånad att partiets företrädare inte ens träffat organisationen och inte heller tagit ställning till deras program.

Och om Sörlins nya KD-medlemskap säger Hammarstedt till allehanda att hon inte alls är säker på att Sörlin klarar av ens det mest grundläggande av krav på partimedlemmar – att dela partiets syn på alla människors lika värde.

Det är en sågning som heter duga. Bra där, KD!