Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KD: Alla som vill bör få välja vilken äldreomsorg de vill ha

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

I Härnösand är gruppen äldre den grupp som växer allt mer i kommunen, likaså också i Sverige. Ju fler och äldre vi blir, desto viktigare blir det att vi ska få välja vilken utförare vi vill ha när vi blir gamla.

Många av oss har en förälder, en mormor eller en annan nära anhörig som nyttjar hemtjänst. En del väljer kommunens hemtjänst och några andra väljer en annan hemtjänst i privat regi som man tycker är bättre än den hemtjänst som kommunen erbjuder. Men det är inte heller bara en möjlighet man har att kunna välja vilken aktör av hemtjänst som man vill ha. Det ger också möjlighet till att välja bort en aktör om man är missnöjd med. Det är en viktig frihet som vi måste stå upp för.

Speciellt i dag när de rödgröna och vänstern i synnerhet arbetar aktivt för att inskränka denna frihet. För dem ska endast det offentliga få utföra all sorts välfärd, vilket i sakens natur är felaktigt och oroväckande. Speciellt i kommuner där invånarna blir allt äldre. Då minskar också antalet skatteintäkter som kommer in till Härnösand från folk som arbetar.

Här är det ett stort feltänk från de rödgröna. Det kan aldrig vara fel att våra äldre får välja vilken hemtjänst de ska få nyttja. Det vi politiker snarare bör göra är att ställa krav. För att ställa krav, är att bry sig.

Det är just det vi politiker i Härnösand borde jobba för, att bry sig om den hemtjänst som våra äldre ska kunna ta del av. Då måste vi också ställa krav på god kvalitet från dem som utför hemtjänst i kommunen. Likväl på den kommunala hemtjänsten som på alla andra aktörer. För våra äldre ska kunna lita på Härnösand – att vi har den bästa möjliga hemtjänst oavsett vilken aktör som erbjuder den.

Det är därför som vi i Kristdemokraterna tycker att de ska vara en självklarhet att våra äldre ska få välja vilken hemtjänst de ska få ta del av.

Robert Barkéus (KD)

kandidat till kommunfullmäktige

Mai Nahas (KD)

kandidat till kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel