Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kazmierska leder nyhetsprogram i P3

Annons

Natalia Kazmierska leder P3:s nya nyhetssatsning "P3 Nyheter med Kazmierska". Programmet ska lyfta dagsfärska frågor både från Sverige och världen.

Radioprogrammet "P3 Nyheter med Kazmierska" är P3:s nya aktualitetsprogram som ska analaysera och debattera de senaste nyheterna i Sveriges Radio. Programledare blir journalisten Natalia Kazmierska, känd krönikör och kulturskribent.

Det är ett nyhetsprogram om dagens mest aktuella ämnen. Man ska få en bra koll på vad som har hänt i samhället, säger Natalia Kazmierska och fortsätter: Det jag verkligen gillar med programidén är att det är folkbildande. Det är viktigt att människor hänger med i samhällsdebatten. Också att unga människor gör det.

Drömt om eget samhällsprogram

Tidigare har Natalia Kazmierska varit sidekick i radioprogrammet "Nordegren i P1". Ett jobb som ökade hennes aptit på radio.

Jag började fantisera om ett slags samhällsprogram och några månader senare ringde de från P3 och undrade om jag var intresserad av detta, säger hon.

Tidigare har Natalia Kazmierska jobbat både på Aftonbladet och Expressen, något som hon ser som en styrka i det nya jobbet.

Jag kan nog få in ett driv och en fart som finns på kvällstidningarna, säger hon.

Ett kul och personligt program

Natalia Kazmierska vill med nyhetsprogrammet skapa ett personligt band med lyssnarna.

Ta "Agenda" som exempel. Det är ganska strikt och allvarligt. Vi ska göra ett mycket mer personligt och varmt program, säger hon och fortsätter: Och jag hoppas att folk vill lyssna och tycker att det är kul och intressant. Och att de känner sig smartare av att lyssna.

Det Natalia Kazmierska själv vill se mer av i nyhetsflödet är fokus på jämställdhet.

Det debatteras i dag men oftast i specialforum. Jag tycker vi borde prata mer om det, säger hon.

Programmet direktsänds måndagar till torsdagar klockan 13-14 med start 14 januari.

Mer läsning

Annons