Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katy Perry som sångsmurf

Annons

Med sina spektakulära musikvideor har Katy Perry bevisat att hon trivs framför kameran.

Nu är tillbaka som Smurfan i "Smurfarna 2", men då är det bara hennes röst som får vara med.

Det finns bara en sak som kan sätta stopp för en filmkarriär för Katy Perry: den tid inspelningarna startar.

Det får inte vara för elva på förmiddagen. Jag orkar inte stiga upp tidigare, säger hon till TT.

Nu sägs detta om sen uppstigning i och för sig med ett skratt, så man ska nog inte ta alltför allvarligt på det. Och nog skulle Katy Perry kunna fungera i en filmkarriär, det har vi sett i de ofta spektakulära videor som åtföljt hennes låtar, och hon har gjort några småroller i några tv-serier under åren.

Monumental succé

Nu är hon bioaktuell med en huvudroll \-fast vi ser henne aldrig. Hon gör nämligen rösten till den dataanimerade Smurfan i barnfilmen "Smurfarna 2".

Film nummer ett kom för två år sedan och blev en så monumental publiksuccé världen över att en uppföljare var ofrånkomlig.

I den här filmen ser vi mycket mer av Smurfan, säger Katy Perry när TT träffar henne. Det är en sorts uppväxthistoria, hon funderar över vem hon är och vilken hennes plats är i smurfsamhället. Jag känner mig väldigt lik henne på många sätt, det finns mycket mer djup och känslor i henne den här gången. Och hon är ensam,det kan jag också känna mig till exempel när jag står ensam i ett inspelningsbås. Då känner jag mig sårbar.

Förändrat rösten

Katy Perry säger att inspelningen av filmen för hennes del kom vid ett väl valt tillfälle i hennes karriär, eftersom hon var tvungen att förändra sin röst.

Hon har en röst som inte låter som den röst jag har när jag sjunger. Det var nästan så jag kände att jag skulle bli tvungen att röka ett par paket cigaretter om dan för att få samma raspiga röst. Jag fick ta ett par dagar för att komma fram till rösten.

Förutom "Smurfarna 2" är Katy Perry aktuell med nya singeln "Roar" som just nu toppar USA-listan. Nya albumet "Prism" kommer den 22 oktober.

"Smurfarna 2" har svensk premiär i dagarna.

Mer läsning

Annons