Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kattastrand ska bli nytt bostadsområde

Härnösands kommun vill förvandla industriområdet i Kattastrand till ett bostadsområde. Tio företag måste på sikt flytta därifrån. Det framgår av ett yttrande som samhällsnämnden antog vid sitt förra sammanträde.

Enligt kommunen måste 10 företag med diverse verksamheter i området förmodligen flytta. Företagen behöver cirka 10 000 kvadratmeter någon annan stans i kommunen. För närvarande finns inte pengar för att genomföra denna flytt.

- Inget hindrar dock kommunen i ett framtida visionsarbete att peka på möjligheten att omvandla Kattastrand till ett attraktivt bostadsområde, skriver stadsarkitekt Tommy berglund i yttrande till kommunledningen som nu samhällsnämnden har godkänt.

Satsningen på bostäder i det havsnära läget är än så länge i ett tidigt skede och några bindande beslut är ännu inte fattade.

Det handlar om gamma industrimark och det finns, enligt stadsarkitekt Tommy Berglund, risker för att marken delvis är förorenad och behöver saneras.

- Den frågan kommer med största säkerhet upp i översiktsplanearbetet.


Läs mer i måndagens TÅ.LENNART LUNDBERG
070-663 48 60