Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kassaskåpskupp i Junsele

Patrik Bygg i Junsele har utsatts för inbrott. Förövarna kom över 30 000 kronor ur ett kassaskåp i företagets lokaler.

Inbrottet ägde rum någon gång under natten mot onsdagen. Tjuvarna, förmodligen var det fler än en, tog sig in företagets lokaler på Industriområdet i samhället genom att bryta upp en dörr på baksidan. Inne i kontorsdelen hittade de kassaskåpet och vräkte omkull det. Därefter gick de loss med spett och kofot och lyckades forcera låset och öppna kassaskåpsluckan.

- Vi har säkrat en del spår på platsen och får se vad det kan ge, säger förundersökningsledare Bo Westin vid Sollefteåpolisen.

Det här var andra gången på kort tid som ett kassaskåp bröts upp i Junsele . I helgen var det inbrott på turistbyrån i Forumhuset, där 7 500 kronor stals. Samma helg var det inbrott på Röåns möbler och ur ett kassaskrin där stals 5 000 kronor. Den helgen var det för övrigt liknande inbrott i kassaskåp på flera olika ställen i Vilhelmina, Ammarnäs, Loftdalen och Vemdalen.

Polisen är tacksam för tips om iakttagelser.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68