Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karzai fördömer Nato-attack

Annons

Natos flygräder i Afghanistan strider mot internationella normer, säger Afghanistans president Hamid Karzai efter att en attack rapporteras ha dödat flera civila.

Minst 16 civila dödades när Nato genomförde ett flyganfall mot en flakbil i Kunarprovinsen i östra Afghanistan, enligt afghanska myndigheter. Tre barn och fyra kvinnor fanns enligt uppgifterna bland de döda.

Den Nato-ledda Isafstyrkan sade sig inte ha några rapporter om civila offer, men hävdade att tio fiender dödats i en "precis attack". Invånarna i provinsen var upprörda:

De borde inte ha attackerat flakbilen på grund av tre eller fyra upprorsmän. Civilas liv är mer värda, sade Ziarat Gul, som bor i området där flygräden genomfördes.

Afghanistans president fördömde attacken. "Det strider mot internationella normer att döda kvinnor och barn", hette det i ett uttalande från presidentkansliet.

Civila dödsfall till följd av Nato:s räder har länge skapat påfrestningar mellan Natostyrkorna och regeringen i Kabul. I Februari förbjöd Karzai afghanska styrkor från att be Nato att genomföra flygräder i tätbefolkade områden.

I april dödades elva barn i en Nato-attack i provinsen.

Mer läsning

Annons