Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlsson måste gå tränarutbildning

Helsingborg riskerar böter efter rekryteringen av Conny Karlsson som ny tränare. Anledningen är att Karlsson saknar formell tränarutbildning.

Karlsson måste under nästa år nu gå de två första stegen i utbildningen. Dessutom måste han året därpå börja med steg 3-utbildningen, den så kallade pro-nivån.

Från båda hållen missade vi att göra undersökningen vilken tränarutbildning som Conny Karlsson hade, säger Helsingborgs ordförande Sten-Inge Fredin till Radiosporten. Men vi tycker fortfarande att det var rätt val av tränare och är det så att Conny inte hinner gå de här tränarkurserna till 2011 så har vi P-O Ljung som kommer gå in i pro-tränarutbilning redan under 2010.

De nya reglerna klubbades igenom av Svenska fotbollförbundet för några veckor sedan, som led i anpassningen till det europeiska fotbollsförbundets (Uefa) regler.