Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlsson derbyhjälte för HV 71

Annons

Växjö Lakers var, sett över tre perioder, det vassare laget i Smålandsderbyt mot HV 71.

Men det var hemmalaget från Jönköping som vann matchen med 3-2.

Stor matchhjälte blev William Karlsson.

Växjö Lakers var det bättre laget i både den första och andra perioden i säsongens första Smålandsderby. HV 71, som hade hemmapremiär, såg blekt och tafatt ut, framför allt i den första perioden som slutade 0-0. Växjös stjärnvärvning från NHL, Colby Armstrong, satte en puck bakom HV-målvakten Gustaf Wesslau, men det målet dömdes bort på grund av spark.

Colby Armstrong skulle dock få göra sitt mål. En bit in på den andra perioden gjorde han 1-0 till Växjö sedan han hållit sig framme i powerplay. Och därmed noterade Armstrong sin första SHL-poäng.

Ryan Lasch spädde på Växjö-ledningen efter att ha fått en fin framspelning av Liam Reddox. HV 71 fick in ett reduceringsmål innan den andra perioden var slut. Anton Bengtsson vispade in pucken bakom Växjö-keepern Scott Munroe. Men hemmalaget från Jönköping var inte vasst under de första 40 minuterna av matchen och ska nog vara glada för att det bara stod 1-2 på resultattavlan.

Jag kan bara hålla med, det var segt i de två första perioderna. Och det tycker jag gäller mig personligen också, jag var väldigt osynlig och passiv med pucken, säger HV-centern och stortalangen William Karlsson självkritiskt.

Men det var just förstaårssenioren William Karlsson, som i somras skrev på ett NHL-kontrakt med Anaheim Ducks, som skulle se till att ta HV 71 tillbaka in i matchen. När Malte Strömwall satt i utvisningsbåset, med sex minuter kvar av den tredje perioden, sköt William Karlsson, från tekningscirkeln, etts kott som letade sig in i mål. William Karlsson ropades ut som målskytt, men själv säger han att han inte var sist på kvitteringspucken.

Jag sköt och den tog på "Purre" (Patrik Carlsson) och in, säger William Karlsson.

2-2-målet tog matchen till förlängning. Där visades förre HV-spelaren Rhett Rakhshani ut efter en slashing. Då passade William Karlsson på att hålla sig framme igen, och den här gången var han den som skickade pucken i mål och bonuspoängen till HV 71.

Det var väldigt skönt och det tror jag syntes på vår reaktion efter målet också. Det var viktigt för oss att vinna den här matchen och det är något vi tar med oss nu, säger matchhjälten Karlsson.

Växjö har varit något av ett mardrömslag för HV 71 sedan laget tog klivet upp till SHL. Tisdagens kamp var lagens elfte mot varandra, men det var HV 71:s blott fjärde seger mot konkurrenten.

Växjö var bra i dag också och framför allt har de några giftiga forwards. Men att vi har haft svårt mot dem är ingenting vi går runt och tänker på. Nu är det en ny säsong och nya förutsättningar, vi tar en match i taget hela tiden, säger William Karlsson.

Mer läsning

Annons