Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karl-Gunnar ”Kanka” Persson har lämnat sitt travtipsgäng

Annons

Karl-Gunnar ”Kanka” Persson har lämnat oss.

Äkta Bjästabon Karl-Gunnar Kanka Persson, född 1942, har lämnat oss.

Kanka var en härlig profil. Han kom alltid med något skämt, alltid med glimten i ögonvrån.

Jag minns Kanka som liten parvel. Han var överhuvudet i familjen Persson i Norrsvedje, efter det att pappa Artur och mamma Anna lämnat jordelivet.

Kanka och hans yngre broder, Hasse "Pisa" Persson, tog över familjens sågverk i Norrsvedje och förde arvet vidare under många år.

Kanka var även en duktig ishockeyspelare i både Bjästa IF och KB 65, och efter sin aktiva karriär lagledare för KB 65:s framgångsrika A-lag i ishockey.

Kanka var även medlem i vårt härliga travtipsgäng. Han var faktiskt initiativtagaren till bildandet. Men när hans svåra sjukdom (Parkinsons) alltmer plågade hans kropp hoppade han av Tipsgänget.

Kanka tillbringade sina sista år på Bjästa sjukhem och fick dagligen omvårdnad av sina krämpor, av den alltid alerta personalen. Hustrun Ingalill var alltid närvarande, besökte sin käre make dagligen.

Familjen Karl-Gunnar Kanka Persson var en kärnfamilj i alla delar. Sönerna Magnus, Henrik, och Krister Persson, och kära hustrun Ingalill, har många härliga minnen att se tillbaka på.

Syskonen Hans "Pisa" Persson, Bengt "Benke" Persson, och lillasystern Ulla (boende i Härnösand), har givetvis också många härliga minnen med sin storebror.

Vi delar alla familjen Perssons stora sorg i denna svåra stund.

Vännen Anders ”Myggan” Nordin