Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karin Näslund: Det kommer en papperstidning hem i lådan – men senare på dygnet

Artikel 14 av 16
Posten kan ta över utdelningen av ÖA
Visa alla artiklar

Annons

Förra veckans nyhet om våra planer på att från maj nästa år dela ut Örnsköldsviks Allehanda med post kom som en ovälkommen överraskning för många läsare.

Många har hört av sig med sina synpunkter.

“Morgontidningen vill man ju läsa på morgonen” har varit en av de vanligaste reaktionerna.

Papperstidningen är starkt förknippat med våra morgonrutiner. För många smakar frukosten lite bättre med pappersprassel och tidningssvärta på fingertopparna.

Men vanor går att ändra på. Faktum är att det är just därför som vi ser den här förändringen som nödvändig.

Våra läsares vanor har förändrats drastiskt på ganska kort tid - och för oss gäller det att hänga med i utvecklingen och anpassa våra erbjudanden efter vad läsaren vill ha.

Trenden är tydlig. Framtiden är allt mer digital och förändringstakten eskalerar.

Digitaliseringen löper som en röd tråd genom mängder av förändringar i vårt samhälle. Vi betalar våra räkningar digitalt, vi shoppar på nätet och vi konsumerar nyheter i mobilen.

Tidigare krönika: Tack för ert förtroende - nu kör vi vidare med plus

Förändringarna har gått snabbt. Nästa år firar Allehanda.se 20 år som nyhetssajt. För 20 år sedan fanns alltså ingen digital nyhetsförmedlare i Ångermanland. I dag är många av våra läsare sedan länge även digitala nyhetskonsumenter, som tar del av vår lokala journalistik på sajt, i app och i papperstidning. En del är helt digitala och har inget som helst intresse av att få nyheter, krönikor och korsord tryckta och hemburna.

Vårt uppdrag är att bedriva lokaljournalistik, oavsett hur publiken vill ta del av den. Vi ska granska och rapportera, beröra och engagera. Vi vill vara en del av samhället där vi tillsammans bor och verkar.

För att kunna vara det är det en fördel att olika personer kan ta del av vår journalistik på olika sätt.

Den som vill följa händelsenyheterna via pushar ska kunna göra det, den som vill logga in och läsa på sajten har den möjligheten, den som gillar e-tidningen ska kunna läsa den.

Därför är jag också glad att vi även vid en förändrad distributionsform också fortsättningsvis kommer att kunna erbjuda papperstidningen hem i lådan, till den som vill ha journalistiken presenterad på det sättet.

Tidningen kommer att anlända senare på dygnet, men det kommer i alla fall en papperstidning med lokalt innehåll hem till din postlåda - och till morgonkaffet funkar det faktiskt med gårdagens korsord.

PLUS: Tack alla som hör av sig med synpunkter! Fortsätt gärna med det.

PLUS: Det stora engagemanget kring vår journalistik.