Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kargbo borta – då klev mittbacken fram

Friska Viljor saknade anfallaren Albert Kargbo som var på landslagsuppdrag. Då klev mittbacken Ian Evans fram som offensivt vapen – och räddade FV från förlust.

I mitten på den andra halvleken blev Friska Viljors mittback Boas Japalwonga utvisad efter sitt andra gula kort. Då såg det nattsvart ut för hemmalaget FV som trots flera fina lägen i den första halvleken låg under med 0–1 mot gästande Timrå. Lagets amerikanske mittback Ian Evans såg bara möjligheter – och kvitterade till 1–1 på en hörna. Men bara ett tiotal sekunder efter kvitteringen tog Timrå ledningen igen. Återigen nattsvart. Inte mycket talade för en FV-kvittering – men den kom. I slutminuterna klev Evans fram på nytt och satte dit slutresultatet 2–2.

– Det kändes väldigt bra. Det är första gången i min karriär som jag gör två mål i en match, säger Evans och fortsätter:

– Jag tycker att det visar att vi är mentalt starka och har en bra lagmoral. Förhoppningsvis kan vi ta med oss det.

Två anledningar till att Friska Viljor inte kunde haka på serieledarna Sollefteå genom att avfärda sjätteplacerade Timrå var frånvaron av viktige mittfältaren Haevenar Maloba (avstängd) och förra matchens tremålsskytt Albert Kargbo (landslagsuppdrag).

– De två betyder mycket för oss. Det var skönt att vi fick med oss en poäng, men vi förlorade fortfarande poäng i toppstriden, säger Evans vars FV efter helgens omgång kan ha sju poäng upp till serieseger.

– Vår inställning är att vi ska vinna varje match, speciellt när vi redan ligger efter Sollefteå. Så det känns inte bra att förlora poäng nu och dessutom göra det på hemmaplan. Vi var okej – men inte på den nivå som vi kan spela.