Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kappkörning tog slut mot stentrapp – två till sjukhus

Två personer fick föras till sjukhus efter en kappkörning i Sollefteå.
Färden tog slut mot en stentrapp och föraren är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Vid 23-tiden på måndagskvällen körde tre bilar i kapp på Kungsgatan. Den sista bilen i racet hann inte svänga i T-korsningen under stationen utan körde med hög hastighet in i stentrappan. Föraren till bilen, en man född 1988, och en passagerare fick föras till Sollefteå sjukhus.

Enligt polisrapporten blev bilen totaldemolerad. Den började också läcka och räddningstjänsten fick sanera området.

Det finns flera vittnen till händelsen och vissa av dem har förhörts av polis. De två första bilarna försvann från platsen i hög hastighet, men ska ha kommit tillbaka till stentrappan efter en stund.

Mannen som körde bilen är misstänkt för vårdslöshet i trafik. Polisen kan i dagsläget inte svara på om han var alkohol- eller drogpåverkad.

Enligt räddningstjänstens insatsledare skulle personerna ha förts till sjukhus med lättare skador. Vid Sollefteå sjukhus kan man inte svara på om personerna har lämnat sjukhuset eller hur de mår.

Det förekommer ofta buskörning på Kungsgatan. På Facebook skriver en person att det bara var en tidsfråga innan någonting skulle hända.

Föraren är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik.