Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kapp-Ahl vinnare på svajig börs

Handeln på Stockholmsbörsen var på fredagen slagig och stängde på minus. Kapp-Ahl gick mot strömmen efter en stark delårsrapport.

När börsen stängde hade OMXS-index sjunkit med 0,9 procent till 294,3. På Europabörserna var utvecklingen blandad.

Samtliga branschindex sjönk med undantag för energi, där PA Resources steg med 2,0 procent och Alliance Oil steg med 1,2 procent.

Efter beskedet att Saab läggs ned föll teknikkonsulten Semcons aktie med 5,4 procent.

Dagens vinnare var Klädkedjan Kapp-Ahl som redovisade en högre vinst före skatt för fjärde kvartalet i år än samma period i fjol. Vinsten var högre än väntat, och aktien gick upp 8,1 procent.

Skistar, som äger flera skidanläggningar, redovisade en förlust före skatt på 244 miljoner kronor för fjärde kvartalet. Bokningsläget inför vintersäsongen var dock åtta procent bättre i slutet av november jämfört med samma tidpunkt i fjol. Aktien steg 2,0 procent

Mediekoncernen MTG meddelade på fredagsmorgonen att bolaget kommer att redovisa kostnader av engångskaraktär på hela 3,4 miljarder kronor under fjärde kvartalet. Aktien sjönk med 2,7 procent.

Godiskoncernen Cloetta redovisar en vinst före skatt 44 miljoner kronor för perioden september-november, jämfört med vinsten på 39 miljoner kronor samma period i fjol. Aktien sjönk med 1,7 procent.

Kullagerjätten SKF meddelar att bolaget drar ner personalstyrkan med 450 personer - framför allt i Tyskland, Sverige och Italien. Aktien sjönk 0,8 procent.