Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaos på Tele2 Arena

Annons

Djurgårdens första hemmamatch spårade ur.

Efter massor av läktarbråk bröt domaren matchen.

Minst en tysk supporter och tre poliser skadades.

En dryg timme. Så länge varade träningsmatchen mellan Djurgården och Union Berlin på Tele2 Arena i Stockholm. Då tröttnade domaren Jonas Eriksson på allt läktarbråk och blåste av spelet för gott vid ställningen 1-1.

Det var droppen, sade Eriksson efter att massor av bengaler ännu en gång tänts i den tyska klacken.

Det var oroligt redan innan matchen började, gästernas supportrar pepprade konstgräsmattan med brinnande projektiler och fans från båda lägren sprang in på planen. Polisen var snabbt framme, jobbade under flera minuter för att få ordning på tumultet och kunde till slut mota tillbaka fansen till sina platser.

En tysk supporter är skadad och får omvårdnad, sade Anders Jönsson, vakthavande befäl på Stockholmspolisens länskommunikationscentral, till TT.

Tyskarna reagerade flera gånger på att djurgårdare höll upp en banderoll med texten Dynamo Berlin - ett rött skynke för Unions supportrar - och det var oroligt hela tiden under spelet. Bråken fortsatte utanför arenan efter den avbrutna matchen.

Tre poliser är skadade, men jag vet inte hur omfattande, sade Lars Byström, presstalesman vid Stockholmspolisen, strax efter klockan 19 då det var lugnt på platsen.

Ett hundratal personer drabbade samman i ett stort slagsmål utanför en krog på Sveavägen i Stockholm på lördagskvällen, rapporterar dn.se. Enligt polisen rör det sig om en uppgörelse mellan fotbollssupportrar till de båda lagen.

De var ett hundratal. Man har träffats och slagits och nu är läget under kontroll, säger Mikael Eriksson, befäl på ledningscentralen.

Djurgårdens mål i den avbrutna matchen gjordes av Aleksandar Prijovic.

Mer läsning

Annons