Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanada skyhög favorit i Edins ögon

Annons

För Niklas Edin är Kanada skyhög favorit till curlingguldet.

Stora, starka killar som spelar amerikansk fotboll på en curlingplan, säger han.

Taktiken då? Spela smart.

Lag Edin börjar mot Schweiz och Storbritannien på måndag och sedan väntar Kanada i tisdagens enda match. In i getingboet direkt, med andra ord.

Vi tvingas komma upp i en hög standard med en gång. Vi måste gå för fullt. Kommer vi i gång med vårt spel vet vi att vi kommer att köra över några av de lag vi möter i slutet, säger han.

Den kanadensiske skippern tycker att Niklas Edin har helt rätt när svensken pekar ut Jacobs och hans polare Ryan Fry och bröderna Ryan och EJ Harnden som skyhöga favoriter.

Att ta en medalj i ett OS är fenomenalt, men det är guld som gäller. Vi går in för att vinna varje match och mästerskapet, säger Jacobs till TT.

Ingenstans är curlingen lika stor som i Kanada, med 1,5 miljoner registrerade spelare.

Vårt OS-kval är det tuffaste i världen. Det borde varje lag få prova på. Visst känner vi pressen, men vi sätter mer press på oss själva än vad folket hemma sätter på oss. Curling är en mental sport. Därför är vi själva våra största motståndare. Men när vi kommer ut på isen släpper pressen. Då tar vi på oss skygglapparna och fokuserar, säger Jacobs.

TT: Ser du lag Edin som er främsta utmanare om guldet?

Det finns flera lag, men Sverige är verkligen bra. Och har varit det länge. Det är ett tajt lag med unga spelare som håller sig i form. Ungefär som vi. Vi är ganska lika varandra. De reser runt och tävlar mycket och är proffs, säger Jacobs.

Mer läsning

Annons