Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Sverige stoppa världens bäste?

Annons

Efter segern mot Montenegro kan Sverige i kväll säkra avancemang till handbolls-EM:s mellanrunda vid vinst mot Vitryssland.

Bara man ser upp med storstjärnan Siarhej Rutenka.

Vitryssland förlorade sin öppningsmatch mot gruppfavoriten Kroatien. Då spelade inte storstjärnan Siarhej Rutenka, till vardags i Barcelona, som varit febersjuk. Men han lär vara tillbaka mot Sverige.

I anfallsspelet betyder han otroligt mycket. I mina ögon är han en av världens bästa anfallsspelare, både som avslutare och inspelare till linjen, säger förbundskaptenen Staffan Olsson.

Han räknar med att Vitryssland kommer att ställa upp ett offensivt försvarsspel och lägga mycket krut på att försöka dra isär Sveriges försvar när de anfaller.

De vill lägga över mycket av vårat försvar på en sida, för att sedan flytta över på andra kanten. Vi får inte luras av det, säger Olsson.

Det finns dock frågetecken i det svenska laget, Johan Jakobsson fick en smäll mot huvudet i premiären och har sedan tidigare problem med ljumskarna. Han tränade vid sidan av i går, precis som Lukas Karlsson, Tobias Karlsson, Kim Ekdahl du Rietz och Magnus Jernemyr. Alla ska dock vara tillgängliga för spel mot Vitryssland.

Avkastet mellan Sverige och Vitryssland sker klockan 20.15.

Dagens övriga matcher: Ryssland-Serbien, Polen-Frankrike, Montenegro-Kroatien.

Mer läsning

Annons