Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kampen inte avgjord

Annons

Hittills har Larz Kristerz och Scotts sopat banan med konkurrenterna i "Dansbandskampen". Helt rätt, tycker Claes Linder i Scotts inför lördagens final.

Ska Scotts och Larz Kristerz gå vidare - igen? Det har varit den ständiga frågan under "Dansbandskampen". Scotts från Lidköping var med redan i premiäromgången och dalmasarna i Larz Kristerz gick in i tävlingens andra program. Sedan dess har de båda favoriterna lyckats svinga sig vidare hela långa vägen fram till final.

Utmanar gubbväldet

Sex band möts i den sista kampen. Förutom Larz Kristerz och Scotts heter finalisterna Jannez, Bengt Hennings, Shake och CC & Lee. De sistnämnda tog sig till final som jurymedlemmen Magnus Carlssons favoriter. Cecilia Furlong som tillsammans med systern Lena sjunger i bandet vill utmana gubbväldet i "Dansbandskampen".

Med sitt 70-talsstuk har Larz Kristerz från Älvdalen charmat tv-tittarna. Sångaren Peter Larsson tycker att finalen känns oviss, trots att mycket fokus har hamnat på dem och Scotts.

Blir oerhört tajt

"Dansbandskampen" är ännu inte avgjord men i och med att två band dominerat programmet vecka efter vecka har reglerna kritiserats för att förstöra spänningen. SVT:s projektledare för programmet, Gunilla Nilars, ångrar inte reglernas utformning men är tveksam till om de kommer att se likadana ut i en eventuell andra säsong.

Mer läsning

Annons