Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kampanj i Härnösand mot badsnusket: "Jätteviktigt att man duschar"

Den här veckan har Härnösands Simhall en duscha-före-bad-kampanj.
Personal från simhallen är på plats i omklädningsrummen för att informera besökarna om hur viktigt det är med god hygien i bad och bastu.

Trogna badgäster har klagat på ordningen.

– Vi märker att det har blivit vanligare bland våra besökare att man duschar med badkläderna på eller inte duschar alls, berättar Jonas Andersohn, tf simhallschef.

– Det är jätteviktigt att man duschar ordentligt för att vi ska kunna hålla bastu och bassänger fräscha, fortsätter han.

Läs också: Simbassängen i Paradiset riskerar stängas – reningen hänger inte med

Under kampanjveckan finns personal från simhallen på plats i omklädningsrummen. De delar ut flygblad och pratar med besökarna om hygien och trivselregler. 

– Vi hoppas att det här ska leda till att alla förstår hur viktigt det är att våra trivselregler följs. Om vi tar ett gemensamt ansvar så leder det till en trevligare och fräschare badupplevelse, säger Jonas Andersohn.

Förutom personal och affischer i omklädningsrummen kommer simhallen att satsa på information till olika besöksgrupper framöver. Skolklasser, simskolor och andra besökare kommer att få information när de deltar i simundervisning. 

Även asylsökande och ensamkommande flyktingbarn är en grupp som också får information. Där kan det ske kulturkrockar när man är nyanländ till Sverige.

Mathias Källman arbetar på ett boende för ensamkommande ungdomar. Det är första gången som de bekantar sig med simhallen när Allehanda kommer på besök.

– När de kommer hit så informerar vi om vilka regler som gäller i simhallen. Det är jättebra att kommunen också informerar, säger han.

Liknande kampanjer sker i flera andra kommuner runt om i landet.

Läs också: Lägg korten på bordet

Simhallschefen träder fram