Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kamera stals från Dannerotravet

En övervakningskamera har stulits från Dannero travbana. Kameran var placerad i en mast i den så kallade stallkurvan och har inte använts sedan den senaste travdagen.

Att kameran försvunnit upptäcktes i söndags i samband med förberedelser inför säsongspremiären nu på söndag. Inga bilder från kameran dök upp i monitorerna och en kontroll visade att kameran helt enkelt var borta.

Tjuven har troligtvis klättrat upp inne i masten och sedan monterat lös kameran.

- Men den är tung och otymplig så det går inte att klättra ner samma väg med kameran. Därför har den förmodligen firats ner med hjälp av ett rep och det är också troligt att förövaren haft en medhjälpare, säger Kurt Löfgren vid Kramforspolisen.

Någon större nytta torde tjuvarna dock inte ha av kameran eftersom det behövs en del specialutrustning för att kunna se de bilder som tas.

- Kameran är rätt värdelös för de som snott den, säger Löfgren.

Från polisens sida är man tacksamma över tips och iakttagelser som kan hjälpa till att lösa stölden. Och från Dannero hoppas man få tillbaka kameran, helst omgående med tanke på att första tävlingsdagen är redan på söndag.


MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61