Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Källström tillbaka i truppen

Annons

Kim Källström är tillbaka i förbundskapten Erik Hamréns trupp till VM-kvalmatcherna mot Irland och Kazakstan i september. Med Rasmus Elm borta är läget annorlunda, enligt Hamrén.

Källström har fått lite speltid med Spartak Moskva den senaste tiden och ratats av förbundskapten. Nu motiverar Hamrén varför Källström är tillbaka.

När vi tog ut truppen till Norge var det andra förutsättningar. Rasmus (Elm) var tillgänglig då, därför blev Kim utanför. Nu är det andra förutsättningar när Rasmus är borta.

Hamrén ångrar inte att han ställde honom utanför den senaste landslagssamlingen och träningsmatchen mot Norge.

Nej, jag pratade med Kim när vi fick återbud från Rasmus. Jag ville testa lite annat folk mot Norge. Nu är det annorlunda eftersom det är tävlingsmatcher.

I klubblaget har Kim Källström fått sparsamt med speltid och har knappt fått spela alls den senaste tiden. I senaste matchen stod han utanför truppen.

Hans situation har inte förändrats sedan jag inte tog med honom första gången. Jag tittar på spelare på situationen i klubblag, prestationer i landslaget. De har två matcher innan samlingen, jag hoppas han får speltid i någon av dem. Får han inte det så får han leva på gamla meriter, om jag får uttrycka mig så.

Tidigare har det skrivits att Kim Källström skulle bli pappa under augusti.

Nej, han har inte blivit det. Jag pratade med honom sent i går kväll och då hade det inte hänt något. Men det ska inte bli något problem, säger Erik Hamrén och ger också en förklaring till varför Källström har stått utanför Spartak Moskvas trupp: Hon skulle föda den 20:e. Han har inte varit med i truppen de senaste två matcherna därför att det har varit bortamatcher.

Erik Hamrén vill inte avslöja vilka spelare på mittfältet som kan vara aktuella från start i matchen mot Irland.

Jag vill inte spekulera i någon startelva här. Vi får se hur det ser ut när vi möter Irland. Alla som fick spela gjorde bra ifrån sig mot Norge. Albin (Ekdal) berömde jag efter matchen. Oscar (Hiljemark) kom också in och gjorde bra ifrån sig.

Tidigare har Hamrén sagt att Anders Svensson inte är aktuell för spel i 90 minuter.

Jag tror inte att han är en 90-minutersspelare. Så har jag uttryckt mig. Det finns ingenting som säger att Anders inte kan starta i en sådan här match.

Andreas Granqvist är avstängd i mötet med Irland.

Sveriges trupp:

Målvakter: Andreas Isaksson, Kasimpasa, Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen, Johan Wiland, FC Köpenhamn.

Försvarare: Mikael Antonsson, Bologna, Andreas Granqvist, Krasnodar, Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn, Rasmus Bengtsson, Twente, Adam Johansson, IFK Göteborg, Mikael Lustig, Celtic, Per Nilsson, Nürnberg, Jonas Olsson, West Bromwich, Martin Olsson, Norwich.

Mittfältare/anfallare: Jimmy Durmaz, Genclerbirligi, Albin Ekdal, Cagliari, Johan Elmander, Norwich, Tobias Hysén, IFK Göteborg, Kim Källström, Spartak Moskva, Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint-Germain, Alexander Kacaniklic, Fulham, Sebastian Larsson, Sunderland, Anders Svensson, Elfsborg, Ola Toivonen, PSV Eindhoven, Pontus Wernbloom, CSKA Moskva, Erkan Zengin, Eskiserhirspor.

Mer läsning

Annons